nadirahyusoff nadirah yusoff: 2012



Monday, 17 December 2012

WELCOME TO POLISAS



comey nye gambar atas tuhhh , nak g situ rase . auww auww .
ok . tak sabit dengan tajuk yang nak di bincangkan ni sebenarnye .
sepatutnya hari ni dah masuk poli , duk dalam kelas belajar dan sebgainya ,
tapi alangkah bahagia nye ghasee , xde klasss . HEAVEN dh ghasenyee . hohoho .
awal2 masuk xde klas . mmg best gile la kan kan kan .tapi kalu ade klass pon lewat petang tu haa baru ade klass kul 3 haa . mmg best jugak laa. boleh bgn lmbat . kikikiii .
tapi esok xde laa , awal pagi ade klass dah , ade prensentation plk . OHMAIGADDD !!
mmg cuak dah ghadenye ni . xthu la nak ckap guane nnti ni , hummm . deborrrr ~~~~
cincai cincai je laa ckap esok nye . hohoho .






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 15 December 2012

syafiq nunaaaa



assalamualaikum salam sejahtera dan selamat petangggg . . .
haaa , pnjang betoiiii . . .
cantik tak , cantik takkkk gambar atas uhhh . cantik kannn .
haa tu bukan aku yang buat , adik aku yang buat . huhuhu .
aku tak se kreatif diaaa haaa . heeee~~~
tapi hari tu aku ckap kat syafiq aku yg buat , tapi adik aku dah kantoikan . huhhhh .
semek tu memang tak boleh simpan rahsia ponns . grrrr .
tapi nasib baik la syafiq x mrah or sedih . (just gurau2 je sygg ye )
aku nak buat jgk mcm tu , tapi x jadi . . .
sebab tu la aku sruh adik aku yang buatkan ...
ape'2 pon mmg cantik laaa .
LEBIUUUU ANGAHHH . . . .  *muntah pink
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 13 December 2012

no title


Assalamualaikum !!

dah lama gila la x bukak blog ni . dashboard dah bertukar wajah dah . naik pening nak cari mnde alah nak edit dan sebagai nya . entry ni pon saje je nak test , xthu la nak post ape sbenarnye . 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 13 August 2012

♬ Happy Befday To Me ♬

! Assalamualaikum ^^ !

♬♬ Happy Birthday To Me ♬♬
♬♬ Happy Birthday To Me ♬♬ 
♬♬ Happy Birthday To Me nurul nahdirah ♬♬ 
 ♬♬ Happy Birthday To Me ♬♬ 

Woohouuaaaaa !!
today is my befday (12/08/2012 AHAD) !!
agak terlambat dah nak postnyee !!
tapi xpe masih sempat lagiii !!
wuhuuuu !!
rase macam makin tua pulak dah aku ni ..  Heeee ~~~

Ape-ape pon !!
Terima kasih kepada kawan-kawan di facebook dan twitter bcoz wish befday untuk saya !!
terima kasih kepada kawan baik saya Yanaa Lurve . tapi lagi dua orang kwan baik sy ni x wishh pon Anim Isa dan Quiyah Azmi . sedihhhhh :( wuuuuu ~~
Terima kasih jugak kepada my mom Noryati dan adik-adik Nurain Nasuha dan  Haziq Yusoff!!
Yang paling pentung sekali terima kasih banyak-banyak kepada buah hati jantung saya Muhammad Syafiq sebab jadi org first wish befday untuk sy dan terima kasih untuk hadiah yang comel sangat tuuuu . saya Hepy sangat dapat jumpa awk petang tadi syg . syg awk sangat-sangat :*


 Hadiah yg diberi oleh my sayang
 *COMEL SANGAT

 
 Bersama my sayang 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 11 August 2012

:: berbuka puasa dengan my hero ::

Assalamualaikum ^^
hye you allz 

entry nad ni juz nak upload gambar-ganbar time berbuka puasa bersama my sayang muhammad syafiq bin mohd zaki dan si penyibuk nurain nasuha bt mohd yusoff :p



 
aku yang comel  *perasan


  *mulut kami muncung-mungcung :D                                                *tak nampak mata sayang sy :B
me and my boyfriend


  *sipenyibuk
adik aku yang tembam



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 10 August 2012

Tutorial untuk background


Assalamualikum ^^
Hye youallz :D

okay , malam ni nad nak buat tutorial untuk background blog . first time kot .
nad buat ni pon just suka2 jee . klau nak ambik , tanak sudah . who care ! :p

cara-cara nyee :-
  1.  Sign in akaun blogger
  2. Pergi ke Dashboard > Design > Page Element > Add A Gadget > Html / Javascript
  3. Copy kod di bawah 


<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND ANDA');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>
*URL BACKGROUND ANDA tu korang boleh cari sendiri atau pon ambik je yang kat bawah ni nad ade sediakan beberapa background . tak tahu la kalau tak cantik bagi korang .

http://dl7.glitter-graphics.net/pub/1959/1959197mxx0beuakb.jpg


 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1577/1577476fz451tlsle.jpg


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/2354/2354856vz10gyw2ja.jpg


http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1056/1056792wsfs3nf5j8.gif


 http://dl9.glitter-graphics.net/pub/1206/1206889z834xs1d94.png


http://dl5.glitter-graphics.net/pub/510/510995bmz50yzh2q.jpg


 http://dl10.glitter-graphics.net/pub/646/646970b7l3huboo3.png


http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1434/1434945dkp6nz7nai.gif


 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1983/1983116vci40o6tf4.jpg
 
 
 Okay . ni je lah yang ada . kalau tak comel sorryyyy !!







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 9 August 2012

kulit wajah segar dan cantik

Assalamualikum ^^

Selamat pagi you alllz . Hari ni aku nak kongsi sikit tip acano nak wajah kite segar dan cantik . Alaaaa , sape tanak cantik kan  . Tip ni boleh dipakai oleh perempuan mahupun lelaki . Mane-mane pon boleh . Nahhh !! tip nyeeee !! Eh jap ! tip ni aku copypaste kat majalah je aww !

  • Cuci muka sekurang-kurangnya tiga kali sehari
  • Sentiasa sapukan pelembab bibir kemana-mana sahaja sahaja, lebih-lebih lagi sebelum menggunakan lipstik
  • Sapukan losen dan sunblock ketika keluar rumah , lebih-lebih lagi ketika waktu panas
  • Jangan berjaga hingga lewat malam dan tidur lambat
  • Makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan
  • Minum air masak sekurang-kurangnya lapan gelas sehari 

Simple kan je kan tip nyee . bukan susah sangat pon . tak perlu nak beli produk yang mahal-mahal or buat rawatan spa bgai pon tapeee . kadang-kadang bukan menjadik sangat pon .  
Okay you all . that all je lah . bubyee :*


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 3 August 2012

3 hari cuti ^^

 
 hye you allzzz ^^
 

Ya Allah , best nye dapat cuti 3 hari ni . walaupon cume 3 hari !! tapi aku rase syok sangat-sangat laa !!  Haaa . bukan ape la kan , dapat jugak la rilekk sikit .. dan dapat jugak laa lupakan kerja yang berlambak kat oppis tuu (padahal bukannye ade kerja sangat pon) bukan ape , dapat lari dari ketensionan dan kebosanan kat oppis tuu ! (bapak punye la bosan duk kat oppis tu
tapi kan , hari aku rasa bebas gile kot !! nak dijadikan cerita ..hari rabu hari tu kat oppis aku tu ade sorang lagi budak praktikal masuk . budak pempuan , name dye rabiatul adawiyah . dari uitm kos akaun (tak perlu bg tahu pon) kirenye ade 7 orang la praktikal kat stu . aku pulak duk bahagian bawah oppis tu , lepas tu tak cukup la meja untuk budak baru tu nak duduk . ape lagi pening la kepala bosssss aku tu nak taruk mane budak tu . kebetulan pulak aku ni buat akaun . bosss aku sruh aku duk bahagian atas tu !! dengan senang nye hati jiwa jantung akau ni aku terima je cadangan bos tu taw . nak tahu nape ?? sebab duk bhagian atas tu bapak punye best nyeeeee !!! aku siap boleh online , layan lagu dan layan movie lagi doee .dan samapaikan kerja aku tu tak siap kot. tapi kan memang bebas gile kot duk atas tuuu . tapi itu semua hanya lah untuk sebulan jeee . sobsobsob :'/ tapi kire ok la tu kan kan kan !! 
ok la tu je nak bagi tahu . aku cerita panjang-panjang pon bukan ade orang bace gakkk !!!
okay bye you allzzzz !!
 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 1 August 2012

kenapa kita menutup mata ♥

 
 
 
Sweettt nyee ayat ni .
i like ♥ 
Awwww ♥


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 30 July 2012

aku dan dia ♥

 
Hye you aLLzzz ♡
 
 

Sweet tak ? sweet kan kan kan . jangan jealous taww . . ni nak bagi tahu ni , dia tu boyfriend kite aww . . dia sweet sangat , dah la sweet baik pulak tuu .. bertambah pulak mengada ngan gedik dia tuu . memang geram laaa .

 ini punya gambar time kami tengah 'dating' 
dating pulak dekat tepi pantai , memang sememang memang sweet la haaa ! gambar ni gambar semalam 29/07/2012

ade lagi gambar aku ngan dia . ni tgk bawah ehh ↓↓


yang ni pun sweet kan . (padahal lebih kurang je gambar nyee)
 
okay , tak tahu dah nak cakap ape sebenarnyaa . tu je la kot ..
Eh2 , jap .. ada satu lagi ni .
nak post ayat yang dia bagi kat aku .. 
memang sweet laaa .. 
 
  " jadikan cinta antara aku dan dia adalah cinta yang teragung , cinta yang kekal selamanya,       tiada apa yang dapat memisahkan kita mulai saat ini sampai bila-bila ♡ "

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 29 July 2012

tutorial tudung bawal






mudah dan simple .  *okay agak messy sikit. pandai pandai lah korang fix kan sendiri. heeeee 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 26 July 2012

※ pagi khamis yang membosankan ※


hye you allzz ♥

okay , first of all . selamat pagi , selamat bekerja , selamat bersekolah dan selamat berpuasa kepada yang berpuasa sahaja okay ! #ehh ?? (hahaha)

macam biasa laa , kalu hari khamis macam ni memang kena jaga dekat KCP (kuantan centre point) laaa .
memang sesangat bosan gileee you alllzzz !! cuma tak jadi gila jee !! dah lah bulan puasa ni , lagi lah tak tahu nak buat ape nyee , kalau bukan bulan puasa , bosan-bosan macam nie memang best la duk mengunyah-mengunyah , maybe tak ade la rase bosan sgt kot .. bukan nye ade ape pun kat office ni , aku duk sorang-sorang jee :'( kesian kan kan kan .. kadang-kadang tu takut jugak la duk sini , sebabnyee takde orang pun yang duk lalu kat sini .. klau ade pun makcik cleaner jee .. memang seram laa . nak dijadikan cerita , aku tertinggal kunci oofice nie .. ehh , bukan tertinggal tapi luap nak ambik kunci ni dekat kawan aku tuu . mahu tak penat aku duk tunggu dye hantar kunci tu kat aku , sakit punggung-punggung aku duk atas paip besar ape ntah . dah tak tahu nak tduk mana , duk je lah atas tu paip tuu . sampai kat office , pintu tak boleh bukak plak , aku pun tak tahu kenapa . punye la lame aku duk sentap-sentap kunci tu baru la boleh bukak . kte ni dah lah penat menunggu , pintu plak buat hal . rase geram jugak laa . nasib baik bulan puasa . ade lagi ni , bateri notebook aku ni pulak dah tinggal skit . lupe nak charge penuh-penuh semalam . alamak nye tak leh la online sampai ke petang .. nasib badan ..  okay la , aku cerita panjang-panjang pun , bukan ade orang nk baca pun . 
bye2 . assalamualaikum !! ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 20 July 2012

♥ HIKMAH PUASA RAMADHAN ♥


*Oleh Ustaz Syed Hasan Alatas*

"Wahai orang-orang yang beriman ! Diwajibkan kepada kamu puasa sebagaimana telah diwajibkan atas orang-orang yang sebelum kamu,supaya kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa." (S.al-Baqarah:183)
PUASA menurut syariat ialah menahan diri dari segala sesuatu yang membatalkan puasa (seperti makan, minum, hubungan kelamin, dan sebagainya) semenjak terbit fajar sampai terbenamnya matahari,dengan disertai niat ibadah kepada Allah,karena mengharapkan redho-Nya dan menyiapkan diri guna meningkatkan Taqwa kepada-Nya.
RAMAHDAH bulan yang banyak mengandung Hikmah didalamnya.Alangkah gembiranya hati mereka yang beriman dengan kedatangan bulan Ramadhan. Bukan sahaja telah diarahkan menunaikan Ibadah selama sebulan penuh dengan balasan pahala yang berlipat ganda,malah dibulan Ramadhan Allah telah menurunkan kitab suci al-Quranulkarim,yang menjadi petunjuk bagi seluruh manusia dan untuk membedakan yang benar dengan yang salah.
Puasa Ramadhan akan membersihkan rohani kita dengan menanamkan perasaan kesabaran, kasih sayang, pemurah, berkata benar, ikhlas, disiplin, terthindar dari sifat tamak dan rakus, percaya pada diri sendiri, dsb.
Meskipun makanan dan minuman itu halal, kita mengawal diri kita untuk tidak makan dan minum dari semenjak fajar hingga terbenamnya matahari,karena mematuhi perintah Allah.Walaupun isteri kita sendiri, kita tidak mencampurinya diketika masa berpuasa demi mematuhi perintah Allah s.w.t.
Ayat puasa itu dimulai dengan firman Allah:"Wahai orang-orang yang beriman" dan disudahi dengan:" Mudah-mudahan kamu menjadi orang yang bertaqwa."Jadi jelaslah bagi kita puasa Ramadhan berdasarkan keimanan dan ketaqwaan.Untuk menjadi orang yang beriman dan bertaqwa kepada Allah kita diberi kesempatan selama sebulan Ramadhan,melatih diri kita,menahan hawa nafsu kita dari makan dan minum,mencampuri isteri,menahan diri dari perkataan dan perbuatan yang sia-sia,seperti berkata bohong, membuat fitnah dan tipu daya, merasa dengki dan khianat, memecah belah persatuan ummat, dan berbagai perbuatan jahat lainnya.Rasullah s.a.w.bersabda:
"Bukanlah puasa itu hanya sekedar menghentikan makan dan minum tetapi puasa itu ialah menghentikan omong-omong kosong dan kata-kata kotor."
(H.R.Ibnu Khuzaimah)
Beruntunglah mereka yang dapat berpuasa selama bulan Ramadhan, karena puasa itu bukan sahaja dapat membersihkan Rohani manusia juga akan membersihkan Jasmani manusia itu sendiri, puasa sebagai alat penyembuh yang baik. Semua alat pada tubuh kita senantiasa digunakan, boleh dikatakan alat-alat itu tidak berehat selama 24 jam. Alhamdulillah dengan berpuasa kita dapat merehatkan alat pencernaan kita lebih kurang selama 12 jam setiap harinya. Oleh karena itu dengan berpuasa, organ dalam tubuh kita dapat bekerja dengan lebih teratur dan berkesan.
Perlu diingat ibadah puasa Ramadhan akan membawa faaedah bagi kesehatan
rohani dan jasmani kita bila ditunaikan mengikut panduan yang telah ditetapkan, jika tidak maka hasilnya tidaklah seberapa malah mungkin ibadah puasa kita sia-sia sahaja.
Allah berfirman yang maksudnya:
"Makan dan minumlah kamu dan janganlah berlebih-lebihan sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan." (s.al-A'raf:31)
Nabi s.a.w.juga bersabda:
"Kita ini adalah kaum yang makan bila lapar, dan makan tidak kenyang."
Tubuh kita memerlukan makanan yang bergizi mengikut keperluan tubuh kita. Jika kita makan berlebih-lebihan sudah tentu ia akan membawa muzarat kepada kesehatan kita. Boleh menyebabkan badan menjadi gemuk, dengan mengakibatkan kepada sakit jantung, darah tinggi, penyakit kencing manis, dan berbagai penyakit lainnya. Oleh itu makanlah secara sederhana, terutama sekali ketika berbuka, mudah-mudahan Puasa dibulan Ramadhan akan membawa kesehatan bagi rohani dan jasmani kita. Insy Allah kita akan bertemu kembali.
Allah berfirman yang maksudnya: "Pada bulan Ramadhan diturunkan al-Quran
pimpinan untuk manusia dan penjelasan keterangan dari pimpinan kebenaran
itu, dan yang memisahkan antara kebenaran dan kebathilan. Barangsiapa menyaksikan (bulan) Ramadhan, hendaklah ia mengerjakan puasa.
(s.al-Baqarah:185)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

♥ Esok Puasa → 21/7/2012 ♥



 


ж Dengan ini saya mendahulukan dengan ucapan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA :D ж

Sekejap je masa berlalu ..
tup tup tup , dah pun masuk bulan ramadhan ..
Rase sekejap je , dah pun nak puasa esok .. 
rase macam baru semalam jee bulan 1 (nampak sangat menipu nyee) ..
harap-harap tahun ni dapat puasa penuh laa *kot*
tahun lepas puasa time tengah kuliah , sekarang puasa time tengah praktikal ..
mesti letih gilee ..
masuk pukul kerja 8.30 pagi  balik kerja 4.30 petang ..
Fuhhh ! letih , letih !!
ape-ape pun jangan ponteng puasa okayyy :DDD

tak sabar nak berbuka esok .. (sahur pun tak lagi)
muehehehee

♬ KU MENGHARAP RAMADHAN KALI INI PENUH MAKNA ♬



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 9 July 2012

♥ First Day Menjalani Latihan Industri ♥

 
 Bila melangkah je masuk company tempat aku LI tuu , aku rase takut gilee , gementar , berdebar gileee . memang tak tahu nak cakap macam mane la perasaan aku mase tuu . aku masuk dalam pukul 9 . dari pukul 9 sampai laaa pukul 12 aku diberi taklimat ! ( tak rase lame gilee kee tu ) memang duk dalam tu sakit la bontot nie .. macam macam laaa dye cerita nyeee .. nak tak nak kena la dengar kannn ..yang aku paling rase macam nak ( tak tahu la nak cakap macam mane ) aku kena pulak jadi setiausaha syarikat tuuuu . tak ke gileee ! memang gileee ! aku betul betul tak tahu ape ape nie . memang nak nangis laa , bile bos cakap aku kena jadi setiausaha syarikat tuu . aku tak nak wehhhh ! kenapa la aku dipilih ! kenapaa ??? aku nak duk atas buat audit atau yg lain lain .. tapi hari ni memang aku duk saje saje je laa .. takde keje sangat nak dibuat nyee . tu pun bos suruh buat surat jee , lepas siap memang bosan sebosan bosannyee laa . perasaan sekarang nie memang aku tak sanggup nak tempuhi 6 bulan untuk menjalani latihan industri tuuuu ! aku harap sangat sangat hati aku tabah duk LI kat situu . AMIN!

Hurmmm , ni baru first day LI . macam mane la hari seterusnyeee :////

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 8 July 2012

♥ saya dan kawan-kawan ♥


ini kawan-kawan saya







♥ ♥ ♥ SAYA SAYANG SEMUA KAWAN-KAWAN SAYA ♥ ♥ ♥


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 4 July 2012

♥ 4 Hari Lagi Untuk Latihan Industri ♥


OMG ! Rase skejap gileee cuti ! Cuti 2 bulan lebih , dah tinggal 4 harii jeee lagi nyeee !Memang xbest lah kan!
9/7/2012 dah LI (latihan industri) .
Memang aku tak ready ape2 pun lagi .
Dalam kepala nie takde ape pun benda nak pkir pasal LI uhh !
Dah lah bahagian AKAUN ! Mane laa aku pandai sangat pasal cukai , audit bagai tu!
Rase tension gilee-gilee lahh ! 
Kalau ikutkan hati memang tak nak la LI semua tu !
TAKUTTTTTTT !
 Dah lah dengar crite tempat yg aku LI tu memenatkan ! 
selalu kene buli , memang buat aku lagi tak nak LI kat stu laa !
Tapi tak boleh nak buat ape dah !
Nak Taknak kena jugak LI kat stuuu ! 
Sabarrrrr je laaaa  :(((
 
 
 

 
 
katakan taknak kepada LI . okayy bubyeee !



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 2 July 2012

♥ Final Euro ♥ ♥ Spain vs Italy

 
Khamis , 2/7/2012 , 2:45 AM
 
Saat yang dinanti nanti kan  final euro 2012 . Spain vs Italy . 







Of course laa , SPAIN yg akan menang pagi nnti . (Beria)
ntah sejak bile la aku minat sgt bola nie pon xthu laa .
bukan minat bola sgt minat pemain jeee , muehehe
 

♥ ME LOVE SPAIN ♥



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 28 June 2012

♥ Berjalan Sakan ♥

Rabu , 2.:15 petang ☺ >Eh , petang ke ?<
 
nmpak tu ↑ tarikh tuu laaa . 
aku dan kwan kwan aku kluar berjalan . nak tahu sape ?? 
tengok kat bawah nie yeee ↓


Time nie lepas habis shopping . yang banyak shopping nye si budak tudung merah dan si budak tudung ala ala coklat yg tak berapa nak coklat sgt tuhh . 
aku just beli sehelau tudung jeee .. mueheheee .
harap maaf laa , si budak tudung merah tu tak brape nak nmpak sgt , al maklum laa . kecik sgt org nyeee .. heheee ..

 okayyy .. nie gambar kat PANTAI TELUK CEMPEDAK (TC) ...
gambar tak berapa nak cantik sgt , gune henfon murah jeee .. x mampu nak beli henfon mahal.. ngeeee ...
lupa plak nak kasi tahu .. yang tudung merah nama dye norliyana adila and yg tudung coklat ruquiyah noor
 


Dan nie laaa aku .. muheheehee .. 

memang sakan laaa , kiteorang berjalan sampai tak ingat nak balik .. pukul 7 lebih baru balik .. ish ish ish , teruk btul anak anak dara nie kan !!  
okay nie sajeee .. byeeee ♥♥♥

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by NadirahYusoff