nadirahyusoff nadirah yusoff: Tutorial untuk background



Friday, 10 August 2012

Tutorial untuk background


Assalamualikum ^^
Hye youallz :D

okay , malam ni nad nak buat tutorial untuk background blog . first time kot .
nad buat ni pon just suka2 jee . klau nak ambik , tanak sudah . who care ! :p

cara-cara nyee :-
  1.  Sign in akaun blogger
  2. Pergi ke Dashboard > Design > Page Element > Add A Gadget > Html / Javascript
  3. Copy kod di bawah 


<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND ANDA');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>
*URL BACKGROUND ANDA tu korang boleh cari sendiri atau pon ambik je yang kat bawah ni nad ade sediakan beberapa background . tak tahu la kalau tak cantik bagi korang .

http://dl7.glitter-graphics.net/pub/1959/1959197mxx0beuakb.jpg


 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1577/1577476fz451tlsle.jpg


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/2354/2354856vz10gyw2ja.jpg


http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1056/1056792wsfs3nf5j8.gif


 http://dl9.glitter-graphics.net/pub/1206/1206889z834xs1d94.png


http://dl5.glitter-graphics.net/pub/510/510995bmz50yzh2q.jpg


 http://dl10.glitter-graphics.net/pub/646/646970b7l3huboo3.png


http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1434/1434945dkp6nz7nai.gif


 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1983/1983116vci40o6tf4.jpg
 
 
 Okay . ni je lah yang ada . kalau tak comel sorryyyy !!







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 Comment Taukey Blog:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by NadirahYusoff