nadirahyusoff nadirah yusoff: June 2013



Tuesday, 18 June 2013

Matematik vs. Logik


Ada dua orang gadis yang cantik. Salah satu dari mereka cara berfikirnya
Matematik (M) dan yang satu lagi cara berfikirnya menggunakan Logik(L).
Mereka berdua berjalan pulang melalui jalan yang gelap, dan jarak rumah
mereka masih agak jauh. Setelah beberapa lama mereka berjalan, tiba-tiba
mereka perasan ada seseorang sedang mengekori mereka...

M : Awak perasan tak ada seorang lelaki yang sedang berjalan mengikuti
kita kira-kira sejak tiga puluh lapan minit yang lalu? Aku kuatir
dia bermaksud jahat.

L : Itu hal yang Logik. Aku rasa dia nak merogol kita la.

M : Alamak, dengan kecepatan berjalan kita seperti ini, dalam waktu 15
minit dia akan berjaya tangkap kita. Adoh hai, apa yang harus kita buat?.

L : Hanya ada 1 cara logik yg harus kita lakukan, iaitu berjalan lebih
cepat.

M : Itu tidak banyak membantu laa, macammana ni.

L : Tentulah tidak membantu, Logiknya kalau kita berjalan lebih cepat
dia juga akan berjalan lebih cepat.

M : Jadi, apa yang harus kita lakukan? Dengan kecepatan kita seperti ini
dia akan berhasil menangkap kita dalam waktu dua minit setengah je lagi...

L : Hanya ada satu langkah Logik yang harus kita lakukan.. Engkau ikut jalan
kiri dan aku ikut jalan kanan.

Setelah kedua gadis itu berpisah.. Ternyata lelaki tadi mengikut langkah
si gadis yang menggunakan logikal (L). Gadis matematik (M) tiba dirumah
lebih dulu dan dia kuatir akan keselamatan kawannya.

Tidak berapa lama Gadis Logik (L) datang.

M : Oh Syukur ya Allaaaaah.. Kawan aku tiba dengan selamat, Eh macamana
cerita engkau kena ikut oleh lelaki tadi?

L : Yelah, Setelah kita berpisah dia terus mengikuti aku.

M : Ya.. ya.. Tetapi apa yang terjadi kemudian dengan engkau?

L : Sesuai dengan logik aku, teruslah aku lari sekuat hati dan lelaki itupun
lari sekuat tenaga jugak.

M : Dan... dan..

L : Sesuai dengan logik, dia berjaya mendekati aku ditempat yang gelap...

M : Jadik.. Apa yang engkau lakukan?

L : Hanya ada satu logik yang dapat aku lakukan, iaitu mengangkat kain
aku tinggi-tinggi sampai nampak seluar dalam.

M : Alamak... jadik apa yang dilakukan lelaki tadi?

L : Sesuai dengan logik... Dia bukak tali pinggang, bukak zip dan londehkan
seluarnya...

M : Alamak... jadi apa yang berlaku?

L : Logik bukan, kalau gadis yang mengangkat kainnya larinya lebih cepat
dari pada lelaki yang berlari sambil seluarnya terlondeh, langkah aku besar,
tapi dia macam orang yang masuk pertandingan lari dalam guni... So akhirnya
aku terlepas dari lelaki itu.

M: Ha ha ha ha Memang logik.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

senyum sampai tak nampak telinga :))))



aku happy sgt2 dari smalam dh nie sbb nye entry aku yg sblom nie dh jdi knytaan .. hhuhu ..  kwan aku tu dia tunjukkan gmbar aku dgn umie dia .. woowwoottt .. dah mcm nk tunjuk calon bini dah pon ... hahaha ..
mcm nie lah cite dia , smalam aku msj dgn dia , and then aku tnye lah dia tgh buat ape kan .. pastu dia ckap dia tgh brborak borak dgn umie dia .. and dia ckap dia nak tnjukkan gmbar aku dgn umie dia .. aku ape lagi mmg trkejut beruk lah .. gilee aihh , tnjuk kat umie dia kott , malu lah kan  .. (malu tapi mahu.ahaakkks) ..
aku ckp kat dia cx pyah lah tnjuk , malu laa .. tpi dia beria je nk tnjuk nak tahu ape komen umie .. huhuhu .. aku rase cam nak jgk lah kiranye cme malu jee .. last-last aku sruh je tnjuk (gataii) hahaha ..
time aku tgh msj ngn dia tu aku ade kat poli , kna uruskan pndaftaran pelajar baru yg masuk poli tu .. tibe aku dikejutkan berita yg agak mnyedihkan dh merisaukan aku lah . dia msj aku dia excident .. mahu x terkejut aku , aku dh lah tgh busy kot time tu buat kje pon dh jadi mcm huru hara risau pnye pasal .. bile dh keadaan cam tenang skit aku pegi lah toilet , pergi toilet pon sbb nak camm dia tu lah .. nak tnye keadaan dia .. mula-mula call dia x angkat plk aku dh cuak dah .. call lgi skali bru dia angkat .. tapi dpat ckp skjap je .. tpi ok lah dpat dgr suara dia kjap ..
bile dh malam aku msj balik dia tnye keadaan dia cam ne , dia tak de lah parah pon tpi luka2 jgk laa .. kesian dia .. nasib baik lah tak teruk sgt pon .. tpi dia tu tgh sakit2 pon blh pegi melepak .. aishh lelaki kan kuat .. hihihi.. back to topic lah .. dia ckp dia betol2 tnjuk gmbar aku kat umie dia ., ok aku brganda-ganda trkut kot .. aku ingt dia gurau2 je laa .. iye ah dia tu pon suka brgurau .. and aku tnya lah dia umie dia ckp ape psal dia pon trus call aku knon2 nye nk cerita lah aku aku paham smuanye .. and crita tu mmbuatkan aku snyum smpai tak nampak telinga lah pnye happy sgt ,, hahaha .. time dia duk brcerita tu aku mampu sengih and gelak je lah .. rase brbunga2 pon ade .. hihihi .. suke sbnarnye dia tnjuk gmbar tu , rase mcm nak jadi mnantu umie dh pon .. tpi aku tetap malu kot ..nak tido malam tu pon aku masih duk sengih2 lagii .. hikhik ..

#ape yg umie dia ckap , dirahsiakan .. hikhik :))) kbaiii !
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 16 June 2013

hopeful he is serious


hari nie aku ade rase agak skit happy lah sbb ptg-ptg lagi dia dah msj aku .. tapi skajap je lah .. and last msj dia ckp dia syg aku .. ok how sweet and aku rase mcm brbunga gtu ... ape lgi aku pon blas lah aku syg dia jgk .. huhuhu .. tpi itulah knyataan nye k ... pastu kiteorg msj mlam pulak .. and yg paling aku rase cam happy je dia ckap umie dia suke warna merah dan warna tu jgk lah wrna ksukaan aku.. ok nmpak tak mcm dh jodoh je kn.. cewahh angan2 je lebih .. pastu dia ade mntak gmbar , and aku pon bagi lah .. dia ckap"alalaa comel nye , cair syg tgk".. ok rase cam bangga jgk lah skit .. hahaha .. malu pon ade sbnarnye ,, hehe .. lpas tu dia ckp nak tunjuk dkat umie dia .. dia cakp dh llus nie , blh lah syg tunjuk .. aku ape lagi ,mmg ckap tak pyah lah ,, malu kot ,, blom tntu umie dia suka ke takk .. tapi aku tak tahu lah dia serius ke tak nak tunjuk tu .. sbb bile mnda-mnda serius nie aku tak tahu lah dia serius ke tak .. tpi ape yg aku harapkan dia serius .. iyelah nak tahu jgk umie dia komen ape kan .. ntah lah , aku pon xtahu lah dia gurau ke ape ,, yg penting dia suke .. ngeee~~

ok lah tu aje nk bgi tahu .. ok baii ..

eh jap aku blom bgi tahu lagi kan nma dia .. tapi x pyah tahu lah .. nma dia biar lah rasa .. huhuhu~

wasalam ...


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 15 June 2013

keliru :/


hai , haii & haiii ...
gile lame x menulis a.k.a menaip kat blog nie haa .. dah berabuk abis dah pon nye haaa ..
tak tahu lah nape .. tetibe plk rase cam nak tulis a.k.a taip kat blog nie .. and tak tahu nak mula dari mana sbb hati nie rasa something wrong somewhere je .. rasa cam tak tenang klau tak diluahkan .. cumanye tak tahu nak luahkan kat sape dan tak tahu lah nak luahkan kat sape.. hmmm~~
aku rasa keliru sgt dgn perasaan aku nie .. aku rase mcm terjatuh cinta plk dgn kwan aku sendiri .. errr~~
means jatuh cinta aku nie rasa cam syg dia lebih dri seorang kwan ..tpi dia dh ade gf pon dan aku pon dh ade bf .. cme ntah lah .. hurmm ..
kwan aku nie dia cam sengal+sengal skit lah ..tpi mmg best sgt kwan dgn dia .. aku dgn dia mmg suka brgurau mnda yg serius tpi bgi aku itu bukan satu gurauan .. aku harap sgt ape yg aku gurau-gurau smua tu mnjadi btol.. aku bile msj or gayut ngan dia aku rase cam sesuatu perasaan yg org ckp mcm x blh nk luahkan mcmtu lah lbih kurang kot.. aku pon xtahu lah nka ckap perasaan mcm mne tu .. aku rase mcm tenang , rase mcm smua msalah tu hilang sbb cara dia layan aku tu rasa mcm dihagai dan disayangi gtu laa .. rase mcm aku nie dh jdi gf dia pon ade .. and aku mmg selesa sgt2 kwan dgn dia .. tp itu lah kan masing2 dh brpunye .. cme aku x blh nak elakkan perasaan aku syg aku nie kpd dia .. sbb nye aku syg dia lbih dri seorng kwan .. aku rasa cam nak je bgi tahu dia .. tpi aku takut ,,, aku takut nnti mnda lain yg akan jadi .. aku betol-betol keliru dan aku takut sgt-sgt kalau aku kehilangan dia .. hurmm ..
aku sbenarnye dh x sanggup nk pendam perasaan nie .. nak dikatakan tiap mlam jgk lah aku nie menangis pkirkan smua nie .. tpi aku takde kekuatan utk luahkan smua nie dkat dia ..
agak-agaknye lah klau aku luahkan apelah yg akan terjadi dgn hubungan persahabatan aku dgn dia .. kerana tak nak dan tak sanggup kehilangan dia aku terpaksa lah pendamkan jee.. hurmm~~

sebenanrnye bnyk lagi nak cita nie .. tpi rase mcm sebak je klau pkirkan smua nie .. so mlam esok aku sambung lagi lah ..
wasalam ..




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by NadirahYusoff